Instagram voor beginners

Instagram Business Coach

Instagram voor beginners | zet Instagram in voor jouw online business

Instagram is niet meer weg te denken in Social Media land en is een van het snelst groeiende online platformen. Als je net op Instagram actief bent kan je overweldigend worden door alle verschillende termen die je voorbij ziet komen. In deze blog help ik jou op weg met veel voorkomende termen die op Instagram worden gebruikt.

1. Bio
De bio staat voor jouw biografie oftewel wie ben je, wat doe je en waar kan jij de ander mee helpen. Met een goed ingerichte biografie kan je jouw vindbaarheid vergroten.

2. Stories
Dit zijn verhalen die 24 uur zichtbaar blijven. Wil je een interessante stories bewaren? Deze stories kan je opslaan in je highlights, zie punt 3.

3. Highlights
Een ander woord voor een highlight is hoogtepunten. In deze highlight kan je interessante stories opslaan. Highlight kan je zien als jouw fotoalbum van Instagram voor nieuwe volgers die bijvoorbeeld jouw story van vorige maand niet heeft gezien.

4. Feed
Jouw feed zijn de vierkante blokjes onder je highligts. Een ander woord voor feed is tijdlijn. Op je tijdlijn zet je jouw posts op Instagram. 

5. IG
IG is de afkorting van Instagram, ook wel Insta genoemd.

6. Comment
Een comment is een bericht dat je achter laat onder een post oftewel een reactie die je geeft op een post van een ander.

7. Content
Alles wat je op Instagram plaatst is sociale content. Van foto’s of video’s in jouw feed, tot aan stories en IGTV

8. CTA
Een CTA staat voor call to action. Je zet Instagrammers over tot een actie zoals klik hier, download hier. Een call to action kan je ook onder je post plaatsen om reactie van je volgers mee uit te lokken.

9. DM
Een DM staat voor direct message oftewel een privebericht in de chat op Instagram.

10. Engagement
Engagement is een ander woord voor betrokkenheid. Betrokkenheid die je met je volgers hebt.

11. Organisch
Organisch groeien op Instagram is groeien zonder enige advertentie of promotie in te zetten zodat je meer volgers krijgt. 

12. Flatlay foto
Een flatlay foto is een foto die je van bovenaf neemt en waarmee waar mee je met verschillende kleinere producten een hoofdsubject in de picture zet.

13. Tag
Een tag gebruik je als je een ander wilt taggen op Instagram. Hiervoor kan je het @ gebruiken of de sticker met @vermelding. Deze sticker kan je in je stories vinden bij het vierkante gezichtje bovenin.

14. Shout out
Met een shout out naar iemand op Instagram zet je een ander in het zonnetje. Dit kan je doen door diegene te taggen in je story of post.

15. Repost
Zie je een interessante post voorbijkomen op je tijdlijn van iemand anders? Dan kan je dit berich reposten door middel van onder de post op het vliegtuigje te klikken en te delen in je eigen stories. Zorg dat je diegene wel tag van die post die je deelt. Diegene ontvangt dan automatisch een DM.

16. Instagram guides
Instagram guides oftewel Instagram gidsen is een nieuwe functie van Instagram. Je kan verschillende eigen gidsen aanmaken met bijvoorbeeld je tips die je deelt op je tijdlijn. Een nieuwe volger kan dan makkelijk naar de betreffende gids gaan en dan al jouw tips lezen. Je kan de gidsen vinden in een nieuw tabblad onder je highlights. 

17. Reels
Ook een vrije nieuwe functie op Instagram is Reels.
Reels zijn korte video’s achter elkaar waarmee je een verhaal verteld, iets laat zien of bijvoorbeeld een dansje op muziek kan doen. Reels is afgeleid van het bekende Tiktok.

18. IG-TV
Is een video opname van max. 10 minuten en grotere accounts kunnen 60 minuten video uitzetten. Zorg er wel voor dat er activiteiten zijn in de video, anders wordt de video beeindigd. Een meditatiesessie is bijvoorbeeld niet handig ;-).

19. Hashtag
Een hashtag is een zoekwoord die je geeft aan jouw post waarop je door een ander gevonden wilt worden. Een hashtag is een # gevolgd door een zoekwoord of zoekwoorden. Gebruik geen zelfverzonnen hashtags zoals #ikwileenijsjeeten. Zorg ervoor dat de hashtags die je gebruikt, relevant zijn aan jouw business.

20. Like
Een like kun je geven op een interessante post die je voorbij ziet komen. Het betekend dat je deze post leuk vindt.

21. Algoritme
Het algoritme is een wiskundige formule die er op de achtergrond voor zorgt dat Instagram kunt inspelen op jouw interesses.

22. Interactie
Reacties, likes, DM’s en deel-acties die je met je volgers hebt.

23. Link in bio
Dit is een verwijzing naar je link in je biografie. In de daarvoor bestemde URL regel kan je een webpagina aanmaken met allerlei linkjes naar bijvoorbeeld een gratis e-book, weggever, bepaalde webpagina etc.

24. Visuals
Dit zijn afbeeldingen of templates die je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld jouw highlights of in jouw feed.