De hamvraag en 5 antwoorden: op een goede manier meer Instagram volgers krijgen.

Instagram volgers krijgen, hoe krijg je meer volgers op Instagram

Meer Instagram volgers krijgen. Met de deur in huis: daar gaat het niet om. Natuurlijk is het onderdeel van een ijzersterke strategie, maar door je te focussen op ‘meer, meer, meer’ loop je jouw grootste doel voorbij: klanten uit Instagram. Of ik dan geen antwoord heb op de veelgestelde vraag ‘Hoe krijg je meer volgers op Instagram?’ Jawel, maar voor meer online groei gaan we verder dan dat. Zit je klaar voor 5 antwoorden op de vraag der vragen?

1. Een goede eerste indruk

Je kunt er niet vanuit gaan dat jouw potentiële klant je zomaar vindt, laat staan je gaat volgen. Hij of zij moet je tussen miljoenen gebruikers vinden, duidelijk weten wat je biedt en zich vervolgens aangesproken voelen. Die goede eerste indruk maak je met een ijzersterke biografie. Ze zeggen niet voor niets dat een goede biografie het halve werk is. Of bestaat die uitspraak (nog) niet? Het is in ieder geval de eerste stap naar meer waardevolle Instagram volgers krijgen.

2. Werk met een personal brand

Een persoonlijke klik maak je met een persoonlijkheid. Jij bent gek op jouw vrienden omdat ze zijn wie ze zijn, toch? Zo werkt het ook met Instagram volgers krijgen. Door van jezelf als ambitieuze ondernemer een echte personal brand te maken, werk je zonder dat je het doorhebt aan online groei, waardevolle volgers én meer klanten uit Instagram.

“Vergelijk meer Instagram volgers krijgen met het vullen van een zaal. Heb jij 100 volgers? Wow! Dan luisteren er al 100 trouwe fans naar jouw verhaal! En als dát verhaal sterk is…”

Susan Sandholm

3. Alles wat je aandacht geeft, groeit

Cliché, maar ontzettend waar. Er zijn maar weinig ondernemers die slapend meer klanten uit Instagram halen. Inmiddels haal ik hier 100% van mijn klanten uit, maar ook dat gaat niet vanzelf. Regelmaat en consistentie zijn key. Dat zit hem in de content op je feed, maar ook in stories. Met een ijzersterke Instagram strategie zorg je ervoor dat je dat doet én volhoudt. Heb jij al een strategie of schiet je met losse flodders?

4. #maakjijalgebruikvanhashtags?

Gelijk een mooi voorbeeld hoe het niet moet, maar dat terzijde. Om te kunnen groeien op Instagram zijn hashtags heel belangrijk. Je vergroot zo je bereik en netwerk en kunt je specifiek focussen op jouw doelgroep, jouw potentiële klant. Als je het goed doet, in ieder geval. Ik zie namelijk nog heel veel hashtags zoals hierboven, die meer een verlenging van je post zijn dan een effectieve manier om je doelgroep te bereiken. Hoe het dan wél moet? Dat leer je uitgebreid in de 5e module van mijn Instagram Business Academy.

5. Focus op jouw doelgroep

Op de vraag ‘Hoe krijg je meer volgers op Instagram?’ geeft mijn mond bijna een soort autoreply: het gaat niet om het aantal volgers. Veel ondernemers staren zich hier blind op, maar dat is niet het belangrijkste onderdeel van jouw strategie. Het gaat erom dat je echte volgers hebt, volgers die tot jouw doelgroep behoren en een potentiële klant voor je zijn. Je kunt je vraag dus prima veranderen in ‘Hoe kan ik meer Instagram volgers krijgen die ook daadwerkelijk tot mijn doelgroep behoren?’ Focus on your own business en loop het belangrijkste doel niet voorbij. Weet jij bijvoorbeeld wat de grootste beginnersfout is?

Instagram volgers krijgen: ik coach je er graag naartoe

Van wat naar hoe, dat zorgt ervoor dat jij daadwerkelijk meer klanten uit Instagram haalt. Natuurlijk begint dat vaak met meer Instagram volgers krijgen, maar denk vooral aan die zaal met trouwe fans. Als Instagram Business Coach coach ik je er stap voor stap naartoe, zodat jij online groeit op een manier die goed voor jou voelt.

Wist je dat dit nog maar een mini-gedeelte is van de handvatten die ik je kan geven? Laten we eens bellen. Ik ben ontzettend benieuwd naar jouw ondernemersverhaal.

Laat een reactie achter